19 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Нормативно-правова база
Регуляторна політика
Цивільний захист
Звернення громадян
  • Запобігання проявам корупції
  • Публічна інформація
  • Соціально-економічний розвиток
    Спостережна комісія
    Інвестиційний довідник
  • Містобудування та архітектура
  • Бюджет, фінанси, податки та збори
  • Розрахунки за енергоносії
  • Енергозбереження
  • Публічні закупівлі
  • Соціальний захист населення
  • Протидія домашньому насильству
  • Все про COVID-19
  • Гуманітарний розвиток району
  • Влада і громадськість
  • Громадська рада
  • Прес-центр
  • Реформи в Україні
  • Європейська інтеграція
  • Виборець має знати
  • Інформація з установ району
  • Пасажирські перевезення
  • Охорона навколишнього природного середовища
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
     

    Публічні закупівлі

     
    zakypivli
    Головна>Прес-центр>Виїзна робоча зустріч у Ковельській районній державні адміністрації
    Середа, 26 січня 2022 19:07

    Виїзна робоча зустріч у Ковельській районній державні адміністрації

    26 січня 2022 року, у м. Ковель відбулась виїзна робоча зустріч з  питань державних програм підтримки агроформувань, створення і розвитку сімейних фермерських господарств та законодавчих ініціатив в АПК. За участі голови Ковельської районної державної адміністрації  Ольги Черен, начальника управління агропромислового розвитку Волинської обласної державної адміністрації Юрія Горбенка, в.о. начальника відділу №3 управління надання адміністративних послуг Головного управління Держгеокадастру у Волинській області Тетяни Пур’євич, начальника Ковельської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Волинській області Ігоря Костюка, начальника управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області Анатолія Тимофіюка, заступника директора Державної установи «Волинська обласна фіто санітарна лабораторія» Анни Суворової, директора Волинського відділення Укрдержфонду підтримки фермерських господарств Світлани Соколовської, керівника дорадчої служби області на базі Волинського обласного учбового центру підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів АПК в с.Рокині Ростислава Войтюка, директора Поліської дослідної станції Національного наукового центру «Інститут ґрунтознавства і агрохімії імені О.Н.Соколовського», дорадника громадської організації Інститут дорадництва «Чисте довкілля» Володимира Гаврилюка, менеджера компанії «Укрмілкінвест»  Оксани Ніколенко, голів та старост територіальних громад Ковельського району.

    Відкриваючи зустріч, Ольга Черен наголосила, що захід проводиться задля поінформованості голів територіальних громад та старост району щодо державних програм підтримки, та висловила побажання щоб інформація, яку вони отримають, була донесена жителям громад.

    Юрій Горбенко зазначив, що Ковельська районна державна адміністрація перша в області ініціювала подібну робочу зустріч. Юрій Мефодійович сподівається, що подібні зустрічі будуть проводитись і в подальшому на базі територіальних громад та старостинських округів району.

    Керівник аграрного відомства проінформував присутніх про запровадження ринку землі та вкотре наголосив про оформлення документів на землю в правовому полі. Юрій Горбенко розповів про напрямки фінансової підтримки галузей АПК з державного та обласного бюджетів у 2021 році та плани на 2022 рік. Керівник управління агропромислового розвитку облдержадміністрації ознайомив з положеннями Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень» (законопроєкт 5600) та Закону України «Про Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві». Юрій Горбенко наголосив, що держава надає пріоритет у підтримці малих форм господарювання. Очільник аграрного відомства розповів про створення та реєстрацію сімейних фермерських господарств у формі ФОП, в т.ч. щодо преференцій для цієї категорії підприємців аграрної галузі. Обговорено актуальні питання земельних відносин.

    Тетяна Пур’євич розповіла пристутнім про створєння сервісної служби на основі Держгеокадастру, яка надає послуги з реєстрації земельних ділянок.

    Анатолій Тимофіюк закцентував увагу, що в громадах Ковельського району належним чином проводиться роз’яснювальна робота серед жителів громад щодо питань попередження та недопущення отруєння бджіл при застосуванні засобів захисту рослин під час обробітку полів, епізоотичної ситуації щодо захворювання тварин на сказ, та африканської чуми свиней, а також наголосив на обов’язкову ідентифікацію ВРХ в господарствах населення.

    В продовж наради учасники ознайомилися з послугами, які надаються фітосанітарною службою області та державними програми підтримки для фермерських господарств, які здійснюються через Укрдержфонд підтримки фермерських господарств, а також розповіла про пілотний прєкт для сільськогосподарських товаровиробників «Державний аграрний реєстр» через який по визначених напрямках планується надавати державну підтримку для аграріїв.

    Оксана Ніколенко довела до відомв учасників про проєкт «Укрмілкінвест», що спеціалізується в галузі молочного тваринництва з використанням сучасних технологій, який допомагає створювати сімейні ферми від 10 до 50 голів корів. Завдяки проекту в Горохівській громаді створено 2 сімейні молочні ферми, а в області 20.

    Ростислав Войтюк проінформував присутніх про те, що дорадча служба «Волинський обласний учбовий центр підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів АПК» надає необхідні послуги фермерським господарствам, які частково відшкодовуються з державного бюджету. Як керівник учбового центру роз’яснив присутнім про можливості підготовки та перепідготовки робітничих кадрів.

    Володимир Гаврилюк ознайомив присутніх зі спеціалізацією фахівців-дорадників, сферою та напрямками діяльності, особливими пропозиціями для фермерів, які можуть надавитись дорадчою службою.

    Спікери відповіли на усі запитання учасників зустрічі.

    Ольга Черен подякувала представникам області за доступне роз'яснення державної політики в галузі АПК та закликала голів територіальних громад організовувати подібні зустрічі задля інформування сільських жителів.

    Відділ організаційної, інформаційної діяльності та комунікацій

    з громадськістю апарату Ковельської райдержадміністрації

    Переглядів 455
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Ковельська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Ковельській райдержадміністрації.
    Адреса: 45000, м. Ковель, вул. Незалежності, 73, факс (0332) 772959, E-mail: info@koveladm.gov.ua
    © 2014 koveladm.gov.ua