19 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Нормативно-правова база
Регуляторна політика
Цивільний захист
Звернення громадян
  • Запобігання проявам корупції
  • Публічна інформація
  • Соціально-економічний розвиток
    Спостережна комісія
    Інвестиційний довідник
  • Містобудування та архітектура
  • Бюджет, фінанси, податки та збори
  • Розрахунки за енергоносії
  • Енергозбереження
  • Публічні закупівлі
  • Соціальний захист населення
  • Протидія домашньому насильству
  • Все про COVID-19
  • Гуманітарний розвиток району
  • Влада і громадськість
  • Громадська рада
  • Прес-центр
  • Реформи в Україні
  • Європейська інтеграція
  • Виборець має знати
  • Інформація з установ району
  • Пасажирські перевезення
  • Охорона навколишнього природного середовища
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
     

    Публічні закупівлі

     
    zakypivli
    Головна>Прес-центр>Фінансова підтримка малих агровиробників
    Вівторок, 20 вересня 2022 15:17

    Фінансова підтримка малих агровиробників

    20 вересня 2022 року в залі засідань Ковельської районної військової адміністрації відбулася обласна нарада-навчання для представників територіальних громад району щодо реєстрації у Державному аграрному реєстрі.

    В нараді-начванні взяли участь  начальник Ковельської районної військової адміністрації Ольга Черен, перший заступник голови Ковельської райдержадміністрації Галина Коляда, начальник управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Юрій Юрченко, головний спеціаліст управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Оксана Шпак.

    Начальник Ковельської районної військової адміністрації Ольга Черен відмітила, що в умовах воєнного стану продовольча безпека країни – важлива складова на шляху до перемоги. Тож потрібно оперативно донести інформацію про діючі програми фінансової підтримки до малих сільгоспвиробників територіальних громад, аби аграрії мали змогу отримали додаткові ресурси для проведення посівної кампанії, ремонту техніки, закупівлі кормів, не скорочували поголів’я худоби.

    Начальник управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Юрій Юрченко зазначив, що Міністерство агрополітики створило всі умови для швидкої та безпечної виплати допомоги для малих сільгоспвиробників. Прийом заявок відбувається онлайн через Державний аграрний реєстр. Процес прийняття рішень є простим і прозорим. Водночас Міністерство працює над розширенням програм підтримки в Державному аграрному реєстрі, тому закликаю всіх сільгоспвиробників реєструватися в системі та слідкувати за оновленнями.

    Юрій Олександрович детально зупинився на наданні підтримки фермерським господарствам та іншим виробникам сільськогосподарської продукції.

    Головний спеціаліст управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Оксана Шпак надала роз’яснення щодо реєстрації у Державному аграрному реєстрі та подачі заявок на отримання безповоротної допомоги виробникам сільськогосподарської продукції. Посадовець відмітила, що у Державному аграрному реєстрі триває прийом заявок у рамках нової програми допомоги малим агровиробникам на загальну суму понад 1,5 млрд грн. Програма фінансується за рахунок бюджетної підтримки ЄС.

         За умовами програми, безповоротну допомогу зможуть отримати аграрії, які обробляють від 1 до 120 га сільськогосподарських угідь або утримують від 3 до 100 корів. Розподіл підтримки відбуватиметься лише онлайн через сайт Державного аграрного реєстру (ДАР). 

         Зареєстровані у ДАР фермерські господарства та інші виробники сільськогосподарської продукції, які відповідають критеріям програми, можуть отримати допомогу одноразово, за одним із напрямків:

         – 3100 грн на один гектар оброблюваних угідь сільськогосподарського призначення;

         – 5300 грн на кожну корову, яка перебуває у власності отримувача.

         Подати заявку на участь у програмі можуть фізичні та юридичні особи, а також фізичні особи-підприємці. Останній термін подачі заявок – 15 листопада 2022 року. Перелік затверджених до виплати заявок формуватиметься щомісячно.

         Щоб подати заявку на участь у програмі підтримки, сільгоспвиробник має пройти реєстрацію у Державному аграрному реєстрі, перевірити усі офіційні дані про себе і свою діяльність, які автоматично підвантажуються з державних ресурсів (Державного земельного кадастру та Державного реєстру речових прав), додати інформацію про себе та свою діяльність, заповнити форму заявки онлайн та підписати її електронним цифровим підписом. 

         ВАЖЛИВО!!! Якщо речове право на землю зафіксовано лише на паперових носіях, наприклад, на руках є державний акт на землю старого зразка і коректні відомості про земельні володіння досі не відображені у Державному земельному кадастрі, варто спершу подбати про присвоєння ділянці кадастрового номеру, а потім – про офіціалізацію статусу власника землі у Державному реєстрі речових прав (ДРРП).

         Так звані державні акти на землю старого зразка є дійсними, тобто держава їх визнає. Проте сьогодні головною умовою для проведення будь-яких юридичних операцій із землею є присвоєння їй кадастрового номеру та оцифрування відповідних відомостей: внесення їх до ДРРП.

         Аналогічно і по договорах оренди земель: необхідна реєстрація договорів оренди у Державному реєстрі речових прав.

    Відділ організаційної, інформаційної діяльності та комунікацій з

    громадськістю апарату Ковельської райдержадміністрація

    Переглядів 386
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Ковельська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Ковельській райдержадміністрації.
    Адреса: 45000, м. Ковель, вул. Незалежності, 73, факс (0332) 772959, E-mail: info@koveladm.gov.ua
    © 2014 koveladm.gov.ua