26 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Нормативно-правова база
Регуляторна політика
Цивільний захист
Звернення громадян
  • Запобігання проявам корупції
  • Публічна інформація
  • Соціально-економічний розвиток
    Спостережна комісія
    Інвестиційний довідник
  • Містобудування та архітектура
  • Бюджет, фінанси, податки та збори
  • Розрахунки за енергоносії
  • Енергозбереження
  • Публічні закупівлі
  • Соціальний захист населення
  • Протидія домашньому насильству
  • Все про COVID-19
  • Гуманітарний розвиток району
  • Влада і громадськість
  • Громадська рада
  • Прес-центр
  • Реформи в Україні
  • Європейська інтеграція
  • Виборець має знати
  • Інформація з установ району
  • Пасажирські перевезення
  • Охорона навколишнього природного середовища
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
     

    Публічні закупівлі

     
    zakypivli
    Головна>Прес-центр>Нарада з головами територіальних громад району
    Середа, 05 жовтня 2022 18:48

    Нарада з головами територіальних громад району

    Начальник  Ковельської районної військової адміністрації Ольга Черен, 5 жовтня 2022 року,  провела робочу нараду з головами територіальних громад району. В нараді взяли участь голова Ковельської районної ради В’ячеслав Шворак, перший заступник голови райдержадміністрації Галина Коляда, заступник голови районної державної адміністрації Роман Кульцман, заступник голови районної ради Андрій Броїло, окремі керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, військовослужбовці.

    У порядку денному  учасники наради обговорили питання про початок нового 2022-2023 навчального року та готовність закладів освіти до опалювального сезону, а також про повноваження органів місцевого самоврядування у сфері цивільного захисту.

    Начальник управління гуманітарного розвитку Ковельської районної державної адміністрації Ірина Ревейчук у своєму виступі зазначила, що враховуючи рішення Ради оборони області від 30 червня 2022 року,  обласної та районної комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, а також  за результатами комісійних обстежень закладів освіти, до яких входили працівники управління з надзвичайних ситуацій, держпродслужби,  представники  правоохоронних органів,  було дано дозвіл на функціонування 60 навчальних закладів  у 10 територіальних громадах, а саме:  31 заклад загальної середньої освіти та 18  дошкільних установ, які розташовані за межею 50–ти кілометрової зони  вздовж  державного кордону між Україною та республікою білорусь.

    Протягом вересня 2022 року  громадами  були продовжені відповідні роботи по облаштуванню укриттів  закладах освіти, що дало можливість додатково дозволити змішану форму навчання ще в 10 навчальних установах. 

    За цей період до начальника районної  та обласної військових адміністрацій надходили звернення від батьківської громадськості, щодо перегляду  вище зазначених рішень. Тому 28 вересня  рішення Ради оборони області доручено керівникам двох військових адміністрацій додатково проаналізувати готовність закладів освіти, обладненних укриттями для учнів та вчителів до запуску навчального процесу, врахувавши при цьому  результати загальношкільних батьківських зборів.

    Провівши відповідну інформаційну роботу з учасниками освітнього процесу (вчителями та батьками), станом на 4 жовтня відновлено освітній процес за очною формою навчання  в  семи  установах освіти Старовижівської територіальної громади, 4 - Заболоттівської  та по одному в Головненській і Шацькій селищних радах.

    Про підготовку закладів освіти до опалювального сезону детальніше доповів заступник голови райдержадміністрації, Роман Кульцман. В своєму виступі проаналізувавши виконаний спектр завдань в даному напрямку роботи, вказав на недоліки, які потребують негайного усунення. Роман Ярославович наголосив, що підготовка до опалювального періоду закладів освіти, який проходитиме в умовах воєнного стану  – одне  з найбільш важливих питань, яке зараз стоїть перед місцевою владою і закликав спільними зусиллями вирішувати всі питання, які є однаково важливими для всіх.

    Начальник відділу з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами Ковельської районної державної адміністрації Сергій Хомич зазначив, що у ході реформи місцевого самоврядування, важливі для безпеки жителів повноваження передалися на найближчий до населення рівень влади – в територіальні громади. Саме на рівні міських, селищних та сільських рад організовуються та реалізуються основні заходи захисту населення і їх територій. Тому кожна громада повинна планувати та організовувати свою безпеку, захист мешканців від ймовірних надзвичайних ситуацій.

    Крім того, посадовець закцентував увагу на організацію забезпечення своєчасного оповіщення населення та залучення коштів на придбання додаткових засобів оповіщення, а також готовності, утримання та експлуатації захисних споруд цивільного захисту.

    Ольга Миколаївна звернулася до всіх присутніх та наголосила, що в цей нелегкий час нам необхідно ретельно підготуватися до осінньо-зимового періоду та закликала учасників наради

    В ході наради розглянуто низку інших питань життєдіяльності району.

    За підсумками наради начальником Ковельської районної військової адміністрації  дано окремі доручення посадовим особам райдержадміністрації та головам територіальних громад.

    Ольга Миколаївна  подякувала міським, селищним, сільським головам, присутнім на нараді керівникам підприємств за вагомий внесок у підтримку Збройних Сил України, активну співпрацю у вирішенні проблем, об’єднання зусиль жителів територіальних громад задля перемоги над ворогом.

     

    Відділ організаційної, інформаційної діяльності та комунікацій з

    громадськістю апарату Ковельської райдержадміністрації

    Переглядів 716
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Ковельська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Ковельській райдержадміністрації.
    Адреса: 45000, м. Ковель, вул. Незалежності, 73, факс (0332) 772959, E-mail: info@koveladm.gov.ua
    © 2014 koveladm.gov.ua