27 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Нормативно-правова база
Регуляторна політика
Цивільний захист
Звернення громадян
  • Запобігання проявам корупції
  • Публічна інформація
  • Соціально-економічний розвиток
    Спостережна комісія
    Інвестиційний довідник
  • Містобудування та архітектура
  • Бюджет, фінанси, податки та збори
  • Розрахунки за енергоносії
  • Енергозбереження
  • Публічні закупівлі
  • Соціальний захист населення
  • Протидія домашньому насильству
  • Все про COVID-19
  • Гуманітарний розвиток району
  • Влада і громадськість
  • Громадська рада
  • Прес-центр
  • Реформи в Україні
  • Європейська інтеграція
  • Виборець має знати
  • Інформація з установ району
  • Пасажирські перевезення
  • Охорона навколишнього природного середовища
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
     

    Публічні закупівлі

     
    zakypivli
    Головна>Прес-центр>Регіональний  економічний форум «Кластерний розвиток Волині»
    П'ятниця, 27 січня 2023 08:09

    Регіональний  економічний форум «Кластерний розвиток Волині»

    У місті Ковелі, 26  січня 2023 року, відбувся регіональний економічний форум «Кластерний розвиток Волині», організуваний Агенцією регіонального розвитку Волині, Проєктом USAID/ГОВЕРЛА, Ковельською районною військовою  адміністрацією, Ковельською районною радою та Шацькою селищною радою.

    У форумі взяли участь народний депутат України Вячеслав Рубльов, голова Волинської обласної ради Григорій Недопад, голови та представники територіальних громад області.

    З вітальними словами до учасників форуму звернулись народний депутат України Вячеслав Рубльов, голова Волинської обласної ради Григорій Недопад, начальник Ковельської районної військової адміністрації Ольга Черен, голова Ковельської районної ради В’ячеслав Шворак, які в свою чергу обґрунтували основні цілі, можливості та перспективи кластерного розвиток Волині, зокрема Ковельського району.

    «Волинь має чудові перспективи для розвитку, зокрема, Ковельський район: це і близькість до кордону, розвинена автотранспортна і залізнична інфраструктура та два пункти пропуску, які дозволяють максимально швидко провести зустрічі із закордонними партнерами. Тому давайте разом працювати над умовами для створення і розвитку прибуткових бізнес-структур, які приноситимуть гроші в бюджети ваших громад. Кластеризація дає можливість робити додану вартість до будь-якого продукту. Адже ми стаємо не просто виробниками чи постачальниками продукції, але й створюємо нові робочі місця. Тому ми маємо говорити про перспективи і розвивати Волинський регіон. На  рівні області наші громади повинні набувати чим більше закордонних партнерів та об’єднуватись задля амбітних цілей», - зауважив у своєму виступі Вячеслав Рубльов.

    Очільниця Ковельського району Ольга Черен у своєму виступі зазначила, що останнім часом в районі значно зросла кількість зареєстрованих фізичних осіб-підприємців, а це свідчить про те, що бізнес хоче працювати і готовий до співпраці. Вони шукають можливості для створення нових робочих місць і головним завдання влади – допомогти їм у цьому.

    За словами т.в.о. директора Агенції регіонального розвитку Волині Валерії Гончаренко, у нас виникла ідея створити інноваційний агрокластер «Західне Полісся» на базі Ковельського району, яку підтримали 14 громад, на території яких  проживає близько 135 тис. населення. І перед тим, як почати працювати в напрямку пошуку інвесторів та бізнес-пропозицій, в громадах треба провести два види досліджень, які дозволяють скласти бізнес-план або пропозицію для інвесторів. Перше - кластерного потенціалу, яке дозволить визначити та прорахувати на якій території має бути завод, підприємство чи будь-що інше. Друге - агроресурсного матеріалу. Важливо, аби кожен голова громади мав дослідження ґрунтів і води на підпорядкованій території. Адже громадам доведеться самим вирішувати, які у них сильні сторони та позиції, які напрямки промисловості доцільно розвивати на свій території та як залучати інвесторів.

    Кластерний розвиток Волині – форум громад про перспективи, плани та напрацювання. Про те, як попри війну шукати гроші та інвестиції.

    Основною метою форуму було налагодження комунікації та зв’язків для подальшої глибокої аналітики регіону щодо агроресурсного та кластерного потенціалу розвитку регіону, створення ланцюгів доданої вартості та створення нових переробних потужностей. Напрацювання рекомендацій для органів місцевого самоврядування, регіональної влади, органів центральної та законодавчої влади щодо кластеризації виробничих систем регіону.

    Спікери економічного форуму, а також керівники кластерів, які успішно працюють в Україні, ділились своїм досвідом та надавали аналіз кластерному потенціалу регіону, агроресурсному потенціалу, міжнародному маркетингу, а також практичним аспектам становлення кластера.

    У підсумку форуму учасники уклали резолюцію про співпрацю, визначили головні положення та кроки у розвитку кластерної ініціативи Волині.

    Відділ організаційної, інформаційної діяльності та комунікацій

    з громадськістю апарату Ковельської райдержадміністрації

    Переглядів 598
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Ковельська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Ковельській райдержадміністрації.
    Адреса: 45000, м. Ковель, вул. Незалежності, 73, факс (0332) 772959, E-mail: info@koveladm.gov.ua
    © 2014 koveladm.gov.ua