07 травня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Нормативно-правова база
Регуляторна політика
Цивільний захист
Звернення громадян
  • Запобігання проявам корупції
  • Публічна інформація
  • Соціально-економічний розвиток
    Спостережна комісія
    Інвестиційний довідник
  • Містобудування та архітектура
  • Бюджет, фінанси, податки та збори
  • Розрахунки за енергоносії
  • Енергозбереження
  • Публічні закупівлі
  • Соціальний захист населення
  • Протидія домашньому насильству
  • Все про COVID-19
  • Гуманітарний розвиток району
  • Влада і громадськість
  • Громадська рада
  • Прес-центр
  • Реформи в Україні
  • Європейська інтеграція
  • Виборець має знати
  • Інформація з установ району
  • Пасажирські перевезення
  • Охорона навколишнього природного середовища
  • АРХІВ НОВИН

    « Травень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3 4 5
    6 7 8 9 10 11 12
    13 14 15 16 17 18 19
    20 21 22 23 24 25 26
    27 28 29 30 31    
     

    Публічні закупівлі

     
    zakypivli
    Головна>Прес-центр>Засідання колегії Ковельської райдержадміністрації
    Четвер, 06 квітня 2023 18:26

    Засідання колегії Ковельської райдержадміністрації

    Під головуванням начальника Ковельської районної військової адміністрації Ольги Черен, 06 квітня 2023 року, відбулось чергове засідання колегії районної державної адміністрації. У роботі колегії взяли участь перший заступник голови райдержадміністрації  Галина Коляда,  голова Ковельської районної ради В’ячеслав Шворак, голови та представники територіальних громад району, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, окремих установ, служб, правоохоронних органів, військові.

    На початку колегії, за самовіддану волонтерську роботу на благо України, очільники районної влади  вручили відзнаки Ради національної безпеки і оборони України ІІІ ступеня Артемук Оксані, голові ГО «Українська асоціація захисту здоров’я «Марлог-Кадуцей» та Лисаковій Анні, голові ГО «Зігрій душу», співзасновницям  Міжнародного волонтерського логістичного центру «МАРЛОГ».

    В продовж засідання начальник районної військової адміністрації Ольга Черен закцентувала увагу голів територіальних громад на недопущенні продажу алкогольних напоїв військовим, а також дотримання заходів щодо запобігання охорони інформації, розголошення якої може завдати шкоди життєво важливим інтересам України.

    Про створення і функціонування місцевих пожежно-рятувальних підрозділів на території району доповів Сергій Жоголь, заступник начальника Ковельського районного управління ГУ ДСНС України у Волинській області. В своїй доповіді Сергій Вікторович зазначив, що станом на 04 квітня 2023 року на території Ковельського району функціонує 44 підрозділи місцевої пожежної охорони, до складу якої входить 51 одиниця пожежної техніки та 135 чоловік особового складу.

    Провівши аналіз пожеж за 2022 рік рятувальник зауважив, що на території Ковельського району виникло 469 пожежі, з них ліквідовано за участю місцевої пожежної охорони (МПО) 265 пожежі, з яких 6 пожеж ліквідували без залучення державних пожежно-рятувальних підрозділів.

    Протягом січня - березня 2023 року у населених пунктах та на об’єктах суб’єктів господарювання виникло 57 пожеж, внаслідок яких загинуло 5 людей, травмовано 3 людини. У звітному періоді зменшилось кількості пожеж у житловому секторі - 50 проти 75 у 2022 році. Зазвичай, основною причиною виникнення пожеж у житловому секторі є нехтування елементарними правилами пожежної та власної безпеки. Недотримання правил експлуатації пічного опалення, паління у ліжку, залишення дітей без нагляду, використання для обігріву помешкань саморобних або несертифікованих обігрівачів, перенавантаження електромережі часто призводять до пожеж у побуті.

    Також Сергій Вікторович зупинився на формуванні добровільної пожежної охорони в громадах Ковельського району, завдяки яким на місцях вдається стримати розповсюдження пожежі до прибуття професійних рятувальників.

    Інформуючи присутніх про послуги та активні програми Державної служби зайнятості, директор Ковельської філії Волинського обласного центру зайнятості Ігор Приймак зазначив, що цьогоріч впроваджено фінансові механізми підтримки роботодавців, відповідно до них вони можуть отримати два види компенсації за працевлаштування певних категорій громадян. Це компенсація єдиного внеску (ЄС) та 50% фактичних витрат на оплату праці. Інша програма, за якою можна отримати відшкодування 50% мінімальної заробітної плати, запрацює за місяць. Також продовжує діяти урядова програма щодо виплати компенсації роботодавцям за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб. Також обговорили урядову програму «єРобота» – надання грантів у розмірі до 250,0 тисячі грн на створення або розвиток власного бізнесу. Державний проект стартував 1 липня 2022 року і триватиме увесь цей рік. З деталями проекту можна ознайомитись за посиланням https://vol.dcz.gov.ua/novyna/vid-sogodni-prodovzhuye-robotu-programa-yerobota

    Ігор Григорович розповів про порядок видачі ваучерів для підтримання конкурентоспроможності осіб на ринку праці. Цією можливістю можуть скористатися особи певних категорій, щоби здобути нову професію чи підвищити кваліфікацію. Для роботодавців – це шанс мати необхідний кваліфікований персонал. Деталі за посиланням https://vol.dcz.gov.ua/novyna/otrymay-vaucher-stan-profesionalom. А також про організацію суспільно корисних робіт в регіоні. На сьогодні вже за даною програмою залученими особами виконано роботи з підготовки населених пунктів до оборони, облаштування кордону та блокпостів.

    Окрім цього, вони виконували роботи з підтримання у готовності захисних споруд цивільного захисту до використання за призначенням та їх експлуатації, пристосування існуючих наземних або підземних приміщень під найпростіші укриття, зазначив директор Ковельської філії Волинського обласного центру зайнятості.

    З інформацією про видачу населенню Ковельського району LED-ламп за програмою заміни ламп розжарювання на енергоощадні через відділення АТ «Укрпошта» та стан надання послуг поштового зв’язку виступила начальник відділення поштового зв’язку Ковель-8 Волинської дирекції АТ «Укрпошта» Лариса Філіпчук, яка зазначила, що в умовах воєнного стану АТ «Укрпошта» працює стабільно. Всі відділення поштового зв’язку Ковельського району надають послуги населенню по прийманню різних видів платежів, доставці товарів першої необхідності та ліків, передплати газет, оформлення автоцивілки, виплати пенсій, субсидій, переказів. В населених пунктах, де проживає менше 1200 жителів, згідно графіку працює пересувне відділення поштового зв’язку, яке надає послуги в залежності від потреб населення.

    Проект заміни ламп розжарювання на енергоощадні реалізується Міністерством економіки, Міністерством цифрової трансформації та «Укрпоштою» за підтримки Європейського Союзу, згідно якого для потреб населення Ковельського району було надано близько 150 тисяч ламп. В найвіддаленіших селах, які долучилися до проекту нещодавно, обмін триватиме до кінця квітня. А вже з 1 травня обміняти старі лампи розжарювання на світлодіоди можна буде лише в Луцьку за адресою вул. Кривий Вал, 19, якщо там буде зберігатися така потреба серед населення. Адреси волинських відділень «Укрпошти», де зупинився обмін ламп, а де продовжиться до травня: https://bit.ly/40nHULe.

    Питання оборони на постійному контролі у влади та військових. Обговоривши наявні проблемні питання та спільні шляхи їх вирішення Ольга Миколаївна закликала голів територіальних громад до всебічного сприяння та допомоги у виконанні мобілізаційних завдань у громадах району.

    Підсумовуючи засідання, очільниця районну нагадала присутнім про заходи з наведення благоустрою територій та забезпечення охорони громадського порядку під час Великодніх свят.

    Заслухавши доповідачів та обговоривши виступи, із врахуванням зауважень, пропозицій та доповнень, члени колегії прийняли відповідні рішення з кожного питання порядку денного засідання колегії.

     

    Відділ організаційної, інформаційної діяльності та комунікацій

    з громадськістю апарату Ковельської райдержадміністрації

    Переглядів 566
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Ковельська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Ковельській райдержадміністрації.
    Адреса: 45000, м. Ковель, вул. Незалежності, 73, факс (0332) 772959, E-mail: info@koveladm.gov.ua
    © 2014 koveladm.gov.ua