18 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Нормативно-правова база
Регуляторна політика
Цивільний захист
Звернення громадян
  • Запобігання проявам корупції
  • Публічна інформація
  • Соціально-економічний розвиток
    Спостережна комісія
    Інвестиційний довідник
  • Містобудування та архітектура
  • Бюджет, фінанси, податки та збори
  • Розрахунки за енергоносії
  • Енергозбереження
  • Публічні закупівлі
  • Соціальний захист населення
  • Протидія домашньому насильству
  • Все про COVID-19
  • Гуманітарний розвиток району
  • Влада і громадськість
  • Громадська рада
  • Прес-центр
  • Реформи в Україні
  • Європейська інтеграція
  • Виборець має знати
  • Інформація з установ району
  • Пасажирські перевезення
  • Охорона навколишнього природного середовища
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
     

    Публічні закупівлі

     
    zakypivli
    Головна>Прес-центр>Виїзне засідання колегії Ковельської райдержадміністрації
    Субота, 13 травня 2023 10:03

    Виїзне засідання колегії Ковельської райдержадміністрації

    Під головуванням начальника Ковельської районної військової адміністрації Ольги Черен, 12 травня 2023 року, на території Колодяжненської сільської ради відбулось виїзне засідання колегії районної державної адміністрації. У роботі засідання колегії взяли участь перший заступник голови райдержадміністрації Галина Коляда, голова Ковельської районної ради В’ячеслав Шворак, голови, заступники та представники територіальних громад району, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, окремих установ, служб, правоохоронних органів, військові.

    Знаходячись у територіальній громаді учасники колегії відвідали Колодяжненський літературно-меморіальний музей Лесі Українки, де вшанували світлу пам'ять видатної поетеси Лесі Українки.

    Після чого в Колодяжненському  ліцеї оглянули новозбудоване модульне захисне укриття. Голова Колодяжненської територіальної  громади Віталій Кашик, зазначив, що зведення такого модульного укриття дозволяє забезпечити в умовах воєнного стану очне навчання для здобувачів освіти нашої громади.

    Згідно порядку денного колегії начальник відділу з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами Ковельської районної державної адміністрації Сергій Хомич доповів про стан готовності захисних споруд на території Ковельського району.

    Шацький селищний голова Сергій Карпук поділився досвідом та результатами відрядження у складі делегації голів громад України до США, в межах програми «Відкритий світ».

    В продовж засідання було розглянуто ще низку важливих та актуальних питань. Віталій Сарапін, начальник управління регіонального розвитку Ковельської райдержадміністрації надав учасникам колегії інформацію про отримання грантів для започаткування бізнесу, розвитку підприємництва та навчання за «Урядовою програмою «єРобота», яка стартувала у липні 2022 року в Україні і якою передбачено надання українцям грантів для започаткування бізнесу, розвитку підприємництва та навчання. Проект спрямований на активізацію підприємницької діяльності та стимулювання створення робочих місць. Цією можливістю у Ковельському районі вже скористались 20 осіб на загальну суму 4 млн 475 тис. грн.

    В свою чергу, начальник Ковельського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління оподаткування фізичних осіб ГУ ДПС України Віктор Михайлович проінформував про співпрацю податкової служби з територіальними громадами в частині забезпечення сплати податку на землю фізичними особами.

    Звершуючи засідання колегії, начальник районної військової адміністрації зазначила, що питання підготовки населених пунктів до оборони на постійному контролі у влади та військових і закликала голів територіальних громад до всебічного сприяння та допомоги, як у виконанні заходів оборони,  так і у виконанні мобілізаційних завдань у своїх громадах.

    Заслухавши доповідачів та обговоривши виступи, із врахуванням зауважень, пропозицій та доповнень, члени колегії прийняли відповідні рішення з кожного питання порядку денного засідання колегії.

    Перебуваючи в громаді, у якій знаходиться географічний центр Волинської області, неподалік села Дроздні – керівники районної влади, органів місцевого самоврядування та окремих установ, служб Ковельського району  висадили алею кущів калини на честь наших Захисників України.

    Виконавши в центрі Волинської області Гімн України, очільниця Ковельського району Ольга Черен закликала керівників територіальних громад  Волині долучитися до акції та посадити калину від імені своєї громади.

    Довідково: Географічний центр Волині розташований поблизу села Дроздні Колодяжненської територіальної громади Ковельського району. Віднайшли його у 2017 році за допомогою сучасних комп’ютерних програм науковці географічного факультету Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки. Ідея належить краєзнавцю, члену Національної спілки журналістів України лучанину Валентину Люпі (https://www.youtube.com/watch?v=Q8nENR5ouuo). До цього часу своєрідність цього місця  нагадував лише невеличкий прапорець Волинської області, але сьогодні вже встановлено кам’яний знак географічного центр Волині, аби туристи не обминали пам’ятне місце.

     

    Відділ організаційної, інформаційної діяльності та комунікацій

    з громадськістю апарату Ковельської райдержадміністрації

    Переглядів 364
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Ковельська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Ковельській райдержадміністрації.
    Адреса: 45000, м. Ковель, вул. Незалежності, 73, факс (0332) 772959, E-mail: info@koveladm.gov.ua
    © 2014 koveladm.gov.ua