27 липня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Нормативно-правова база
Регуляторна політика
Цивільний захист
Звернення громадян
  • Запобігання проявам корупції
  • Публічна інформація
  • Соціально-економічний розвиток
    Спостережна комісія
    Інвестиційний довідник
  • Містобудування та архітектура
  • Бюджет, фінанси, податки
  • Розрахунки за енергоносії
  • Енергозбереження
  • Публічні закупівлі
  • Соціальний захист населення
  • Протидія домашньому насильству
  • Все про COVID-19
  • Гуманітарний розвиток району
  • Влада і громадськість
  • Громадська рада
  • Прес-центр
  • Реформи в Україні
  • Європейська інтеграція
  • Державний реєстр виборців
  • Інформація з установ району
  • Пасажирські перевезення
  • Охорона природи
  • АРХІВ НОВИН

    « Липень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30 31        
     

    Публічні закупівлі

     
    zakypivli
    Головна>Прес-центр>Щотижнева оперативна нарада
    Вівторок, 14 листопада 2023 14:20

    Щотижнева оперативна нарада

    Перший заступник голови Ковельської районної військової адміністрації, 14 листопада 2023 року провела щотижневу оперативну нараду з керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації, за участю заступника голови Ковельської райдержадміністрації, заступника голови Ковельської районної ради.

    Про епідеміологічну ситуацію в Ковельському районі доповіла лікар-епідеміолог, завідуюча відділенням епідеміологічного нагляду Ковельського районного відділу ДУ «Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України».

    Посадовець зазначила, що епідемічна ситуація  щодо захворювання  на вірусний  гепатит  А  в Україні  не сприятлива. Через  спалах гепатиту А на Вінниччині оголосили надзвичайну ситуацію. Проте,  випадки захворювання  реєструються  ще  у  4  областях: Тернопільській (1 випадок), Закарпатській (11 випадків), Дніпропетровській (3 випадки). Протягом жовтня сталося 12 випадків ВГА на Івано-Франківщині. Щодо випадків гепатиту А у Ковельському районі, за 10 місяців 2023 року зареєстровано 4 випадки захворювання вірусним гепатитом А (останній випадок зареєстровано в березні),  проти 7 випадків минулого року. Серед них 1 дитина до 17 років (студент КПЕК, 2 курс). Всі проживають в місті Ковель. Тобто на сьогоднішній день, ситуація щодо гепатиту А у районі спокійна.

    Зараження відбувається внаслідок вживання забруднених харчів або води, через недотримання особистої гігієни, а також у сім’ях, коли інфікована людина готує їжу для всіх членів сім’ї. Можна інфікуватися через посуд, якщо його не помити та не продезінфікувати. А  також,  використовуючи спільні рушники та інші речі. Гепатит А має дуже довгий інкубаційний період: від моменту потрапляння збудника хвороби в організм людини до появи перших клінічних ознак може пройти до 45 діб. Людина є найбільш заразною ще до того, як з'являються класичні симптоми запалення печінки. Тобто, ще немає пожовтіння склери та шкіри. Серед найпоширеніших симптомів: слабкість та втомлюваність, підвищення температури тіла, втрата апетиту, діарея, блювота, неприємні відчуття в животі, важкість у правому підребер’ї, потемніння сечі, знебарвлення калу,  жовтяниця. 

    Щодо профілактики, то треба обов’язково мити руки,  овочі,  фрукти, упаковування продуктів,  посуд та кухонні столи. А також не вживати воду сумнівної якості. Ще один вид профілактики – вакцинація.

    Начальник служби у справах дітей Ковельської райдержадміністрації проінформувала про роботу служби у справах дітей Ковельської райдержадміністрації за  9 місяців 2023 року. Посадовець відмітила, що протягом 9 місяців 2023 року в службі у справах дітей райдержадміністрації зареєстровано 216 вхідних і 155 вихідних документів. Надійшло 34 письмових звернення громадян, які розглянуті у терміни, відповідно до чинного законодавств, надано відповіді заявникам. Також щодня працівниками служби ведеться особистий прийом громадян, надаються консультації, роз’яснення в межах компетентності.

             За 9 місяців 2023 р. створено  три прийомні сім’ї, які за направленням служби у справах дітей райдержадміністрації пройшли обов’язкове навчання у Волинському обласному центрі соціальних служб. В ці сім’ї влаштовано  7 дітей, позбавлених батьківського піклування та довлаштовано 2 дитини. Загалом в районі функціонує 20 прийомних сімей.

    Служба у справах дітей райдержадміністрації здійснює роботу щодо усиновлення дітей. На обліку з усиновлення в службі у справах дітей райдержадміністрації перебуває 66 дітей. З початку 2023 року усиновлено                   4 дітей. На обліку кандидатів в усиновлювачі у службі перебуває 6 сімей, які за направленням служби пройшли обов’язкове навчання у Волинському обласному центрі соціальних служб.

     Відповідно до графіка, здійснено обстеження умов проживання і виховання 39 усиновлених дітей, які проживають у 31 сім’ї. Всього на обліку перебуває 271 дитина:186 - під опікою,25 - у ПС; 40 - у ДБСТ;18 - в державних закладах;1 - у соціальному гуртожитку м. Володимир;1 -  в сім’ях родичів, знайомих.

    Служба у справах дітей постійно співпрацює з сектором ювенальної превенції відділу превенції Ковельського РУП ГУНП  у Волинській області, зі службами у справах дітей, посадовими особами, які виконують функції служби, сільських, селищних рад району. Постійно надаються консультації працівникам служб територіальних громад.

    Підбиваючи підсумки наради, перший заступник голови Ковельської районної військової адміністрації дала низку доручень керівникам структурних підрозділів райдержадміністрації.

    Відділ організаційної, інформаційної діяльності та комунікацій

    з громадськістю апарату Ковельської райдержадміністрації

    Переглядів 249
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Ковельська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Ковельській райдержадміністрації.
    Адреса: 45000, м. Ковель, вул. Незалежності, 73, факс (0332) 772959, E-mail: info@koveladm.gov.ua
    © 2014 koveladm.gov.ua