29 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Нормативно-правова база
Регуляторна політика
Цивільний захист
Звернення громадян
  • Запобігання проявам корупції
  • Публічна інформація
  • Соціально-економічний розвиток
    Спостережна комісія
    Інвестиційний довідник
  • Містобудування та архітектура
  • Бюджет, фінанси, податки та збори
  • Розрахунки за енергоносії
  • Енергозбереження
  • Публічні закупівлі
  • Соціальний захист населення
  • Протидія домашньому насильству
  • Все про COVID-19
  • Гуманітарний розвиток району
  • Влада і громадськість
  • Громадська рада
  • Прес-центр
  • Реформи в Україні
  • Європейська інтеграція
  • Виборець має знати
  • Інформація з установ району
  • Пасажирські перевезення
  • Охорона навколишнього природного середовища
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
     

    Публічні закупівлі

     
    zakypivli
    Головна>Прес-центр>Обговорили план розвитку рибного господарства, збереження та відтворення рибних запасів
    Четвер, 22 лютого 2024 10:32

    Обговорили план розвитку рибного господарства, збереження та відтворення рибних запасів

    21 лютого 2024 року, на базі Ковельського району в рамках реалізації Регіональної програми розвитку рибного господарства у Волинській області на 2024-2029 роки відбулась робоча зустріч з актуальних питань здійснення діяльності суб’єктів аквакультури на рибогосподарських водних об’єктах області в 2024 році.   

    Заступник голови Ковельської районної державної адміністрації відкрив засідання, в якому взяли участь голова Ковельської районної ради, представники департаменту агропромислового розвитку і управління екології та природних ресурсів Волинської облдержадміністрації, територіальних громад Ковельського району, управління Державного агентства меліорації та рибного господарства у Волинській області, обласних осередків Державної екологічної інспекції, Головного управління Держпродспоживслужби, Регіонального офісу водних ресурсів, Волинського обласного центру зайнятості та орендарі водних об’єктів.

    Заступник директора департаменту агропромислового розвитку  Волинської обласної державної адміністрації розповіла, що в області минулого року прийнята Регіональна програма розвитку рибного господарства на 2024-2029 роки, метою якої є збереження і відтворення рибних запасів та покращення стану водойм, однак наразі заходи не фінансуються, у зв’язку з правовим режимом воєнного стану. В області налічується 168 річок, 265 озер, 11 водосховищ та 1216 ставків. Від загальної кількості, лише 113 водних об’єктів і 486 ставків передано в оренду.

     «В області є достатній потенціал для вирощування риби. У всіх тут присутніх є свої завдання: для департаменту АПК – це нарощення виробництва рибопродукції, для структур рибохорони – це законне використання водних біоресурсів, для представників територіальних громад – наповнення бюджетів, для орендарів водних об’єктів – це доходи від діяльності. Всі ці питання ми повинні вирішувати спільно», - зауважила посадовець.

    Начальник управління Державного агентства меліорації та рибного господарства в області  наголосив на проблемних питаннях галузі. Присутнім роз’яснили питання щодо набуття статусу суб’єкта аквакультури (реєстрація ФОП, юридична особа, наявність КВЕД 03.22); умови загального водокористування (купання, плавання, водопій тварин, любительське рибальство, плавання на човнах) на водоймах, які перебувають в оренді; виконання норм законодавства щодо надання повної та достовірної інформації за формою 1 А-аквакультура (річна) до територіального органу рибоохорони; участі суб’єктів аквакультури в інвестиційних програмах (надання грантів для вирощування рибопосадкового матеріалу, з метою подальшого його вселення в природні водойми; фінансова підтримка для закупівлі кормів для риб) тощо.

    Про виконання вимог законодавства про охорону навколишнього природного середовища, використання і відтворення природних ресурсів інформував начальник відділу державного екологічного нагляду (контролю) тваринного світу та біоресурсів Державної екологічної інспекції у Волинській області.

    Фахівець Сектору у Волинській області Державного агентства водних ресурсів України  роз’яснив питання погодження договорів оренди землі в комплексі з розташованим на ній водним об’єктом. Посадовець зазначив, що регіональний офіс надає послуги з виготовлення паспортів водних об’єктів та аналіз води в акредитованих лабораторіях.

    Також присутні заслухали інформацію про дотримання вимог ветеринарного законодавства при використанні водних об’єктів.

    Про фінансові інструменти підтримки, зокрема державні грантові програми, що реалізуються через портал ДІЯ інформував в.о. директора Ковельської філії Волинського обласного центру зайнятості.

    Під час зустрічі орендарі  водних об’єктів, представники органів місцевого самоврядування району мали змогу поставити запитання та отримати вичерпні відповіді від представників компетентних органів влади.

    Відділ організаційної, інформаційної діяльності та комунікацій

    з громадськістю апарату Ковельської райдержадміністрації

    Переглядів 141
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Ковельська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Ковельській райдержадміністрації.
    Адреса: 45000, м. Ковель, вул. Незалежності, 73, факс (0332) 772959, E-mail: info@koveladm.gov.ua
    © 2014 koveladm.gov.ua