03 травня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Нормативно-правова база
Регуляторна політика
Цивільний захист
Звернення громадян
  • Запобігання проявам корупції
  • Публічна інформація
  • Соціально-економічний розвиток
    Спостережна комісія
    Інвестиційний довідник
  • Містобудування та архітектура
  • Бюджет, фінанси, податки та збори
  • Розрахунки за енергоносії
  • Енергозбереження
  • Публічні закупівлі
  • Соціальний захист населення
  • Протидія домашньому насильству
  • Все про COVID-19
  • Гуманітарний розвиток району
  • Влада і громадськість
  • Громадська рада
  • Прес-центр
  • Реформи в Україні
  • Європейська інтеграція
  • Виборець має знати
  • Інформація з установ району
  • Пасажирські перевезення
  • Охорона навколишнього природного середовища
  • АРХІВ НОВИН

    « Травень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3 4 5
    6 7 8 9 10 11 12
    13 14 15 16 17 18 19
    20 21 22 23 24 25 26
    27 28 29 30 31    
     

    Публічні закупівлі

     
    zakypivli
    Головна>Прес-центр>Щотижнева нарада в райдержадміністрації
    Вівторок, 02 квітня 2024 15:46

    Щотижнева нарада в райдержадміністрації

    Під головуванням начальника Ковельської районної військової адміністрації, 02 квітня 2024 року, відбулась щотижнева нарада з керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації, за участю голови Ковельської районної ради, першого заступника голови Ковельської райдержадміністрації, заступника голови Ковельської районної ради.

    Про роботу служби у справах дітей райдержадміністрації за  І квартал 2024 року доповіла головний спеціаліст служби у справах дітей райдержадміністрації. Посадовець відмітила, що  загалом в 21 громаді функціонує 20 прийомних сімей. Всього в прийомних сім’ях виховується 37 дітей, в ДБСТ - 15 дітей.

    Служба у справах дітей райдержадміністрації здійснює роботу щодо усиновлення дітей. На обліку з усиновлення в районі перебуває  75 дітей. З початку 2024 року усиновлено 1 дитину. На обліку кандидатів в усиновлювачі у службі перебуває 5 сімей, які за направленням служби пройшли обов’язкове навчання у Волинському обласному центрі соціальних служб. Відповідно до графіка, здійснено обстеження умов проживання і виховання усиновлених дітей, які проживають у сім’ях.

    Також ведеться облік внутрісімейного усиновлення. В службу у справах дітей у 2024 році із заявами щодо надання висновку про доцільність усиновлення та відповідність інтересам дітей звернулись 5 кандидатів, які виявили бажання усиновити  7 дітей. З початку року всиновлено 4 дитини.

    В ЄІАС «Діти» введено послугу подання заяви кандидатів з усиновлення через систему «Дія». Зареєстровано 1 таке звернення, по якому надано роз’яснення заявникам.

    Всього на обліку перебуває: 270 дітей- сиріт та дітей п.б.п. З них влаштовано: 189 - під опікою; 65 – у ПС та ДБСТ; 16- держ. заклади.

    361 дитина, яка опинилась в складних життєвих обставинах, які проживають у 123 сім’ях: 298 – батьки ухиляються від виконання батьківських обов’язків; 60 - зазнали насильства; 3 – систематично самовільно залишають місце постійного проживання.

    Актуальною темою є запобігання домашньому насильству щодо дітей. На обліку дітей, які зазнали жорстокого поводження, зокрема домашнього насильства, в сільських, селищних радах району перебуває 60 дітей, а саме: які зазнали психологічного насильства – 52, сексуального – 1, фізичного – 7.

    Служба у справах дітей постійно співпрацює з сектором ювенальної превенції відділу превенції Ковельського РУП ГУНП  у Волинській області, зі службами у справах дітей, посадовими особами, які виконують функції служби, сільських, селищних рад району. Постійно надаються консультації працівникам служб селищних, сільських рад.

    Постановою Кабінету Міністрів України від 22 березня 2024 № 331 «Деякі питання провадження діяльності з усиновлення та влаштування дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, соціального захисту дітей, залишених без батьківського піклування»  запроваджено виплату тимчасової допомоги на дітей, щодо яких встановлено факт відсутності батьківського піклування та які тимчасово влаштовані в сім'ю родичів, знайомих, прийомну сім'ю або дитячий будинок сімейного типу, "Дитина не одна", у розмірі 2,5 прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку на кожну дитину, для дітей з інвалідністю - 3,5 прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку на кожну дитину.

    Затверджено Порядок призначення і виплати тимчасової допомоги на дітей, щодо яких встановлено факт відсутності батьківського піклування та які тимчасово влаштовані в сім'ю родичів, знайомих, прийомну сім'ю або дитячий будинок сімейного типу, "Дитина не одна".

    Заяви з необхідними документами для призначення тимчасової допомоги приймаються уповноваженими посадовими особами виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідної територіальної громади та посадовими особами центру надання адміністративних послуг, які передають їх протягом трьох робочих днів з дати надходження відповідному органу соціального захисту населення з формуванням електронної справи.

    В ході наради розглянуто ряд інших актуальних питань життєдіяльності району. У підсумку, начальником Ковельської РВА дано доручення керівникам структурних підрозділів райдержадміністрації.

    Відділ організаційної, інформаційної діяльності та комунікацій

    з громадськістю апарату Ковельської райдержадміністрації

    Переглядів 112
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Ковельська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Ковельській райдержадміністрації.
    Адреса: 45000, м. Ковель, вул. Незалежності, 73, факс (0332) 772959, E-mail: info@koveladm.gov.ua
    © 2014 koveladm.gov.ua