20 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Нормативно-правова база
Регуляторна політика
Цивільний захист
Звернення громадян
  • Запобігання проявам корупції
  • Публічна інформація
  • Соціально-економічний розвиток
    Спостережна комісія
    Інвестиційний довідник
  • Містобудування та архітектура
  • Бюджет, фінанси, податки та збори
  • Розрахунки за енергоносії
  • Енергозбереження
  • Публічні закупівлі
  • Соціальний захист населення
  • Протидія домашньому насильству
  • Все про COVID-19
  • Гуманітарний розвиток району
  • Влада і громадськість
  • Громадська рада
  • Прес-центр
  • Реформи в Україні
  • Європейська інтеграція
  • Виборець має знати
  • Інформація з установ району
  • Пасажирські перевезення
  • Охорона навколишнього природного середовища
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
     

    Публічні закупівлі

     
    zakypivli
    П'ятниця, 09 серпня 2019 10:43

    У Мінсоцполітики проведено засідання з питань євроінтеграції, на якому обговорили питання соціального захисту населення, охорони праці та реформування сфери зайнятості

    4 серпня 2019 року у Міністерстві соціальної політики відбулось чергове засідання експертно-консультативної групи з реалізації напрямів розділу ІІІ „Юстиція, свобода та безпека” та глави 21 „Співробітництво у галузі зайнятості, соціальної політики та рівних можливостей” Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

    У засіданні взяли участь представники структурних підрозділів Мінсоцполітики, Державного центру зайнятості, Державної служби з питань праці, Громадської ради при Мінсоцполітики, Федерації професійних спілок України, Федерації роботодавців України, Профспілки будівельників України, Громадської спілки „Всеукраїнське громадське об’єднання Національної асамблеї осіб з інвалідністю України”, Всеукраїнської ГО „Коаліція захисту прав осіб з інвалідністю внаслідок інтелектуальних порушень”, ГО „Ла Страда-Україна”, ГО „Бюро соціальних і політичних розробок” та Інституту демографії та соціальних досліджень імені М. В. Птухи НАН України.

    Учасники засідання ознайомились із відео-презентацією головного спеціаліста відділу організаційної та інформаційно-аналітичної роботи Департаменту організаційної роботи та взаємодії з органами державної влади Міністерства соціальної політики України Волинець О. П. щодо результатів реалізації проекту ЄС Twinning для запровадження системи раннього втручання”, яка викликала особливий інтерес всіх присутніх та спонукала до активного обговорення.

     Головата О. М., керівник експертної групи з питань євроінтеграції Директорату стратегічного планування, координації політики та євроінтеграції Міністерства соціальної політики України поінформувала, що 11 червня 2019 року у м. Брюсселі відбулося ІV засідання кластера 6 Підкомітету з питань економіки та іншого галузевого співробітництва Комітету асоціації між Україною та ЄС.

    У ході засідання Кластеру 6 сторони обговорили стан імплементації Розділу V („Економічне і галузеве співробітництво”) Угоди про асоціацію між Україною та ЄС у таких сферах як зайнятість, охорона здоров’я, соціальна політика та рівні можливості. Українська сторона поінформувала щодо соціально-економічної ситуації в державі та впровадження реформ у соціальній сфері та охорони здоров’я. Сторона ЄС висловила занепокоєність щодо тривалого неприйняття Верховною Радою України проекту Трудового кодексу України, розгляду законопроектів, направлених, зокрема на імплементацію директив ЄС у національне законодавство, та сподівання, що Парламентом нового скликання їх буде прийнято.

    Також Сторона ЄС позитивно відмітила прийняття Україною Концепції реформування системи управління охороною праці в Україні, схваленої у грудні 2018 року, та співпрацю в з проектом Міжнародної організації праці „Зміцнення адміністрації праці з метою покращення умов праці і подолання незадекларованої праці” для імплементації рамкової Директиви Ради про впровадження заходів для заохочення вдосконалень у сфері безпеки і охорони здоров’я працівників під час роботи (№ 89/391/ЄЕС від 12 червня 1989 року).  Відповідно до положень Концепції наступним етапом після ухвалення Трудового кодексу є прийняття спеціального базового закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впровадження ризикоорієнтованого підходу в сфері безпеки та гігієни праці (нова редакція Закону України „Про охорону праці”). Наразі здійснюється підготовка проекту вищезазначеного закону.

    Під час засідання було поінформовано щодо процесу реформування державної служби зайнятості. Європейська сторона позитивно відмітила реалізацію реформ у сфері зайнятості та нові напрацювання.

    Також Головата О. М. поінформувала, що наразі Українська Сторона очікує оцінку відповідності національного законодавства нормам 13 директив ЄС, відповідно до направлених до засідання Європейській Стороні таблиць постатейного аналізу.

    Дубовик О. І., державний експерт експертної групи з питань євроінтеграції Директорату стратегічного планування, координації політики та євроінтеграції Міністерства соціальної політики України поінформувала учасників засідання стосовно реалізації Стратегії ЄС для Дунайського регіону, зокрема щодо Плану заходів з організації виконання Угоди про фінансування Дунайської транснаціональної програми, а також запланованих спільних робочих зустрічей з представники органів виконавчої влади, Івано-Франківської, Чернівецької, Закарпатської та Одеської обласних державних адміністрацій та інших зацікавлених сторін. Було зазначено щодо результатів участі делегації України (представники від Мінсоцполітики, МОН, Державного центру зайнятості) у експертному семінарі для обговорення документу ,,Моніторинг Дунайського регіону’’ щодо бази даних та розробок у сфері освіти та ринку праці  в Дунайському регіоні та 16-му засіданні Керівної групи в межах пріоритетного напряму 9 Стратегії ЄС для Дунайського регіону, які відбулись у травні 2019 року.

    Калігаєв О. Є., заступник начальника управління надання послуг роботодавцям та реалізації активних програм зайнятості – начальник відділу професійного навчання та реалізації активних програм зайнятості Департаменту реалізації політики зайнятості Державного центру зайнятості, поінформував щодо реформування Державного центру зайнятості, зокрема щодо запровадження нових підходів до надання сервісних послуг. Він наголосив, що   з 1 січня 2019 року запроваджено такі інструменти, як: інститут кар’єрного радника, який дозволяє забезпечити індивідуальний підхід до кожного клієнта служби зайнятості, якісне надання послуг з планування кар’єри з урахуванням потреб роботодавців та можливостей шукачів роботи; індивідуальні плани надання послуг та працевлаштування, які будуть спільною програмою дій кар’єрних радників та зареєстрованих безробітних, що міститимуть спільні зобов’язання обох сторін щодо пошуку роботи та забезпечуватимуть індивідуальний супровід і організацію надання послуг.

    Також з 1 серпня 2019 року в службі зайнятості стартує інститут консультанта роботодавця. Основна мета новацій полягає у розширенні підходів до надання послуг роботодавцям з урахуванням специфіки підприємницької активності регіону, особливостей розвитку регіонального ринку праці та загального балансу між попитом і пропозицією робочої сили. Новий підхід до обслуговування роботодавців має переорієнтувати роботу спеціалістів по взаємодії з роботодавцями з формальної реалізації визначених законом функцій на задоволення індивідуальних потреб кожного клієнта.

    Зазначені питання порядку денного викликали жваві дискусії та сприяли залученню учасників засідання до обговорення.

    Офіційний веб-сайт міністерства соціальної політики України

    Переглядів 1747 Останнє редагування П'ятниця, 20 вересня 2019 11:04
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Ковельська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Ковельській райдержадміністрації.
    Адреса: 45000, м. Ковель, вул. Незалежності, 73, факс (0332) 772959, E-mail: info@koveladm.gov.ua
    © 2014 koveladm.gov.ua